Finansal Modelleme İle Hisse Seçimi

Kendi analizinizi kendiniz mi yapmak istiyorsunuz. Borsada yüzlerce şirket arasından nitelikli şirketlerden oluşan bir listemi yaratmak istiyorsunuz. Borsada kendi kendinize yeterek, başkasına ihtiyaç duymadan istikrarlı bir getiri elde etmek mi istiyorsunuz. Bu eğitim size bu konularda faydalı bilgiler verecektir.

Fundamental Analysis
Turkish
Turkish
Free

1 hour 9 minute total time
2 downloadable documents
Lifetime access
Watch on all platforms

Acquirements

  • Finansal modellemenin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını anlamak.
  • Ekonomik şartlara ve konjonktüre uygun düşünebilmek ve plan yapabilmek.
  • Güçlü finansal kriterler belirleyebilmek ve daha etkin borsa şirketlerini tespit edebilmek.
  • Yüzlerce firma arasından nitelikli şirketleri tespit ederek, orta ve uzun vadede istikrarlı getiri sağlayabilecek kaliteli şirketlerden oluşan bir liste hazırlayabilmek.
  • Kendi kendine yetebilen bir yatırımcı olabilmek.
  • Hızlı analiz yapabilmek ve zaman kaybından kurtulmak.

Description

Bu eğitim başlıca iki amacı vardır. Bunlardan ilki yatırımcıların borsada daha değer odaklı, kaliteli şirketlere yatırım yapmasını sağlamaktır. Bunun birden fazla yöntemi vardır. Ancak en başta gelen yöntem, analistlerin ve büyük yatırımcıların kullandığı filtreleme yöntemidir. Bunu yapabilmek için finansal kriterlere ve bir finansal modele ihtiyacınız vardır. Bu sayede, birkaç basit kriter ile, yatırımcının kendisine yüksek değer yaratabilecek, kaliteli, güçlü finansal yapıya ve makul piyasa çarpanlarına sahip şirketlerden oluşan bir şirket havuzu yaratmasını sağlamaktır. Bu sayede yatırımcılar yüzlerce şirketi incelemek veya peşinden koşmak yerine, daha nitelikli ve belirli kriterlerden geçmiş şirketlere çok daha fazla odaklanabilirler. Bununla birlikte, belirlediği nitelikli şirketlerden kendilerine portföy oluşturabilir ve orta-uzun vadede istikrarlı bir getiri sağlayabilirler. Bu kesin bir bilgidir ve yıllardır piyasalarda bu gerçekleşmektedir.

Bu eğitimin diğer bir amacı ise, hayatında daha önceden hiç video eğitim almamış birisinin, bu konuda fikir sahibi olması ve deneyimlemesini amaçlamaktadır. Aynı zamanda eğitimciyi tanıması, anlatım şekli ve bu tarz eğitimlerin dinleyiciye ne oranda fayda sağlayabildiğini göstermektir.

Hangi alan olursa olsun, bir alanda eğitim almak, daha fazla donanımlı olmak her zaman avantaj sağlamıştır. Bu eğitimde göreceğiniz gibi, hisse fiyatlarının peşinden koşmak yerine, nitelikli şirketleri ayıklayarak bir portföy oluşturmak yatırımcıya her zaman fayda sağlamaktadır. Yatırımcı kimseye ihtiyaç duymadan kendi başına nitelikli bir portföy oluşturduğunda ve bundan getiri sağladığında kendine güveni artar, piyasadaki dalgalanmalara karşı daha sakin kalır ve bu sayede fırsatları daha net görebilir. Daha fazla bilgi sahibi olduğunuzda ve daha donanımlı olduğunuzda, Borsada ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz ve bu size doğru kararlara giden kapıları açacaktır.

Tutors

Tuncay Turşucu
Tuncay Turşucu
Matematik Mühendisi ve Finansal Analist

Course Content

4 chapters5 videos1 hour 9 minute total time
Giriş
  • Giriş04:58
Finansal Modelleme Nasıl Yapılır
  • Finansal Modelleme Nasıl Yapılır19:20
  • Stockeys Pro İle Model Oluşturma11:04
Hisse Portföyü ve Performanslar
  • Hisse Portföyü ve Performanslar25:38
Kapanış
  • Kapanış08:00

Related Courses

Free

1 hour 9 minute total time
2 downloadable documents
Lifetime access
Watch on all platforms